Les reglés

Boule och Shuffleboard är båda busenkla sporter att lära sig. Dock tar det både år och dar innan man behärskar dessa stillsamma aktiviteter. Finess, taktik och lugn som en kastrull är nyckeln till framgång som man brukar säga.

Nu kör vi!

BOULE

Varje lag börjar med att kasta/lägga/rulla ett klot var. Laget med sämst kast, dvs längst från lillen, får fortsätta tills de är närmast. Därefter är det motståndarlagets tur. När alla klot har lämnat handflatan på vardera lags spelare får laget närmast lillen ett poäng för varje klot som ligger närmare än det andra lagets. Först till 13 poäng vinner! Vinnarlaget kastar lillen i “round two”.

Boule spelas alltid två mot två, person eller lag spelar ingen roll.

Singel: En mot en, tre klot var.

Dubbel: Två mot två, tre klot var.

Trippel: Tre mot tre, två klot var.

Är ni fler i laget kan resterande medlemmar agera supporter fram till nästa runda, alternativt hånflina mot motståndarlaget.

  1. Placera fötterna stadigt innanför ringen. Tänk på balansen!
  2. Kasta ut lillen ca 6 meter.
  3. Greppa klotet och vänd handflatan nedåt.
  4. Kasta klotet så nära lillen som möjligt. Rikta knogar och fingertoppar uppåt när du kastar. Detta kallas för ett “lägg”. Är du inte riktigt där än kan du med precision rulla klotet så nära som möjligt. Glöm inte att svikta med knäna!
  5. Vågar du inte ge dig på lillen kan du alltid försöka skjuta bort motståndarens klot. Inte lika effektivt kanske men ack så roligt.

SHUFFLEBOARD

Varje lag börjar med fyra stenar var och spelar varannan gång. Endast en sten åt gången!

Bordet är indelat i poängzoner och en sten som inte ligger i poängzonen på motsatta sidan av bordet är ”död” och plockas därmed bort. Om en sten inte är helt innanför linjerna för en poängzon räknas alltid den lägre poängzonen.

Det lag som tagit sig närmast kanten får poäng för alla sina stenar som ligger framför motståndarnas.

När alla stenar är spelade räknas poängen ihop och det lag som vann börjar spela nästa runda.

Först till 15 poäng vinner!”

Dubbel: Två mot två, tre klot var.

Trippel: Tre mot tre, två klot var.

Är ni fler i laget kan resterande medlemmar agera supporter fram till nästa runda, alternativt hånflina mot motståndarlaget.

Game on!