Boule

Riv av en match med kompisgänget eller ta med alla kollegor på “after work”! Börja på ovanvåningen med en klassisk pétanque-turnering och arbeta er sedan nedåt för att avsluta kvällen med mat och dryck. Närmast lillen på blodigt allvar eller bara några enkla rundor för att stärka kontorets teamkänsla? Våra banor “á la” extra grus välkomnar både nybörjare, elit-spelare och “just for fun”-gamers. Välkomna till Boulebaren!

BOULE
300:- per bana och timma
Öppettider
Torsdag
16:00 - Sent
Fredag
16:00 - Sent
Lördag
16:00 - Sent
Söndag
STÄNGT*

Les règles

Boule är en busenkel sport att lära sig. Dock tar det både år och dar innan man behärskar denna stillsamma aktivitet. Finess, taktik och lugn som en kastrull är nyckeln till framgång som man brukar säga. Nu kör vi!

Se regler

Les secrets till seger

I spel och kärlek är allt tillåtet. Mer eller mindre i alla fall. Och det här spelet är som gjort för att störa dina motståndare. Men inte på ett uppenbart sätt. Nej, du är lurigare än så. Hemligheten ligger i det oväntade. Så här ger vi dig les secrets. Ditt försprång. Nyckeln till seger helt enkelt.

Rätta knycken

Det sägs att det inte finns några rätt eller fel när du kastar ett bouleklot. Pardon vårt språk när vi säger boule shit till det. Det handlar om att ha den rätta knycken. Tänk dig att du håller klotet med handflatan nedåt och strävar efter att det ska nudda underarmen. För att få bakåtskruv håller du kvar handleden i den positionen när du pendlar armen fram och tillbaka. Och som den boule-ninja du är rätar du ut handleden först när klotet lämnar handen med en snärtig knyck – et voilà!

Var en Bouligan

En bouligan är inte samma sak som en huligan. Snarare tvärtom. Om en huligan är aggressiv, våldsam och farlig är en bouligan aggressivt kärleksfull, våldsamt charmig och farligt trevlig. Hur hjälper det dig till vinst undrar du? Kom ihåg, allt handlar om det oväntade. Sjung uppmuntrande hejarramsor till fel motståndare, ge beröm vid ett dåligt kast, dela ut kramar och pussar till alla som kommer i din närhet. Underskatta inte konsten att förvirra. Det funkar. Vi lovar.

Prata schmanska

Få motståndaren ur balans genom att slänga ur dig franska bouliga fraser titt som tätt. Aganter! Carambolage! Devant de boule! Det här får definitivt dina motståndare att tappa fokus, och vid lagspel är detta ett perfekt sätt att smida planer utan att bli avslöjad. Med förutsättning att din kompanjon har övat in samma fraser som du förstås. Och i brist på annat – fake it till you make it. Sannolikheten att era motståndare ska förstå er, oavsett om ni pratar franska eller schmanska med varandra, är minimal.

Boulig ordlista

Aganter! Knocka klotet! Används som en uppmaning, ex. Kom igen Jimmy, aganter!

Braquer Att stirra storögt på motståndaren för att distrahera när hen ska kasta.

Carambolage Ett kraftfullt kast som slår ut flera klot på en och samma gång. En djärv strategi som kan användas när som helst under spelets gång.

Casser le bras Konsten att distrahera sin motståndare med en rörelse eller ett ljud när hen är som mest koncentrerad.

Devant de boule Att lägga sitt klot precis framför motståndarens. Ett kast som skapar tillräckligt med irritation hos motståndaren för att hen ska tappa fokus.

Mordre Att göra övertramp. Något som bör påpekas gång på gång hos motståndaren.

Tir a la sautee Att slå ut ett klot som ligger gömt bakom ett annat.

Pétanque

Boule, som benämns “pétanque” på franska, spelades från början av romerska legionärer i södra Frankrike. Kast med stenar mot fasta föremål var populärt redan i forntidens Egypten och via antikens Grekland fördes kastandet vidare till Romarriket. Romarna tog sedan med sig föregångaren till modern boule ut till provinserna där lokala varianter av boule lever kvar än idag.

Kontakta oss

Boulebar

“Stand by” eller lagets stjärna? Skölj ner segern med en kall Demory Paris Intrépide IPA eller häng i baren och avnjut ett glas Château Balac. I boulebaren serveras kall öl, viner i mängder, kaffe, alkoholfritt och alla sorters drinkar du kan tänka dig. Barnfritt eller inte spelar ingen roll, det finns så det räcker och blir över för både stora och små.